Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

αναρχική συνείδηση

Αναρχική συνείδηση είναι η κουλτούρα και η στάση ζωής που πολεμάει συνεχώς την εξουσία, και καταρχήν αποφεύγει με κάθε τρόπο να αποτελεί πηγή καταπίεσης για τους γύρω. Η αναρχική συνείδηση αρνείται οποιαδήποτε άσκηση εξουσίας εκτός από εκείνη που στοχεύει στον εχθρό. Σημαίνει: προσπαθώ να λειτουργώ με ενσυναίσθηση, κάνω συνεχή αυτοκριτική, δεν επιβάλλομαι, δεν εκμεταλλεύομαι, δεν καταπιέζω. Συνεπώς, αληθινή αναρχική συνείδηση μπορεί να υπάρξει μόνο εντός της εργατικής τάξης και του λαού.

Αναρχική συνείδηση είναι η διάθεση του ατόμου να συλλογικοποιηθεί ανεβάζοντας το κοινό καλό της κοινότητας πάνω από την προσωπική του βολή. Η μοναδικότητα κάθε ατόμου ανθίζει μες την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία, όλοι και όλες μαζί εργάζονται συνειδητά για τον συλλογικό σκοπό, η ενεργή συμμετοχή στα ζητήματα της κοινότητας, αποτελεί τιμή, χαρά και αυτοπραγμάτωση.

Αναρχική συνείδηση σημαίνει συνέπεια και ευθύνη. Αναρχική συνείδηση σημαίνει μαχητική στάση ζωής απέναντι σε κάθε μορφής βαρβαρότητα, αλληλεγγύη ως το τέλος, αντίσταση στην απομάγευση της ζωής, πόλεμο σε κάθε μορφής εξουσία. Αναρχική συνείδηση σημαίνει συντροφικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου